понеделник, 22 февруари 2021 г.

Семинар по прераждане в Център по себепознание “Орфей” и по ТВ АРТ


Суфи учител от град Коня, семинар по прераждане и безсмъртни филмови заглавия в Център по себепознание “Орфей” и по ТВ АРТ

Милена Павлова стартира обзорна панорама на документалните филми на режисьора Стилиян Иванов в програмата на своята телевизия ТВ АРТ и в Център по себепознание “Орфей”, чийто основател е.



уфи учител от град Коня, семинар по прераждане и безсмъртни филмови заглавия в Център по себепознание “Орфей” и по ТВ АРТ

Всяка седмица зрители и гости ще видят по едно от емблематичните заглавия на българската документалистика: “Траките”, “Орфей”, “И това е България”, “Дервишите – мистиците на Изтока”.

На някои от прожекциите ще присъства екипът, създал филмите, за да се състои дискусия по представената тема.

Стилиян Иванов ще проведе поредния си семинар от цикъла “Астрология на себепознанието” в четвъртък, 25 февруари, от 19:00 ч.

Темата този път е “Астрология на прераждането” и ще бъдат търсени отговори на въпросите: Кои са уроците, които сме учили в предходните ни проявления? Какъв е урокът, за който сме дошли тук и сега? За смисъла на съществуването ни!

Ще бъдат разгледани разположенията на Северен и Южен възел в наталните карти на участниците, както и настоящите транзити и произтичащите от това индивидуални задачи.

Ярко събитие в културния афиш на страната е премиерата на книгата “Мистичният лъжец”, чийто автор – суфи учителят Джелялеттин Бербероглу, ще пристигне в София за представянето й.

уфи учител от град Коня, семинар по прераждане и безсмъртни филмови заглавия в Център по себепознание “Орфей” и по ТВ АРТ
Суфи учител от град Коня, семинар по прераждане и безсмъртни филмови заглавия в Център по себепознание “Орфей” и по ТВ АРТ

Предвид, че „Истината не се побира в думи“, тази книга написана от един семазен и последовател на Мевляна Руми, определил себе си като Мистичен Лъжец , разкрива истории, спомени и идеи свързани с мевлевийството, суфизма, сема, страданието, молитвата, любовта или накратко с живота.

Един от най-значимите съвременни суфи учители ще представи на българските читатели литературния си шедьовър, съизмерим с книгите на Елиф Шафак Издава Център по себепознание ОРФЕЙ в превод на Рейхан Халибрямов.

26 февруари, петък, 19:00 ч., Център по себепознание “Орфей”. Месецът ще завърши с двудневен семинар на суфи-учителя от гр. Коня, Турция – Джелялеттин Бербероглу.

Той гостува по покана на Център по себепознание “Орфей”, като един от най-ярките представители на мевлевите в световен мащаб, наследник на 7 вековна духовна традиция и учител на стотици хора от различни континенти.

Семинарът е въведение във философското учение на Мевляна и практически напътствия за духовна практика чрез Сема. Джелялеттин Бербеоглу е сладкодумен разказвач на истории, чрез които разкрива тайните на истинското знание за смъртта и вечния живот!

Семинарът на суфи-учителя е на 27 и 28 февруари, събота и неделя, от 10:30 до 16:00 ч. 

Предаването “Ние” с водещ Милена Павлова ще представи Рейхан Халибрямов – ревностен изследовател на смисъла на човешкия живот. Преводач и пътешественик. Търсач на Истината за човешкото съществуване.

Неделя, 28 февруари, във фейсбук страницата на Център по себепознание “Орфей”.

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...