понеделник, 30 септември 2019 г.

Фондация “Стоян Камбарев” изпрати Весела Янева на майсторски клас на примата Александрина Пендачанска


Младото оперно дарование с поредно признание и Гранд При




Младото оперно дарование Весела Янева беше избрана да участва в Първия международен майсторски клас на родната прима Александрина Пендачанска в рамките на "Аполония" 2019, Созопол.  Фондация "Стоян Камбарев" я подкрепи и в това важно за нейната кариера начинание, защото вярва безрезервно в нейния потенциал и ще бъде до нея и в бъдеще.
Критиката относно представянето на младата певица бе повече от ласкава:  "Специално искаме да отбележим изключителната Весела Янева, мецосопран, плътен красив глас, рядко срещан. Природата е била щедра, а и тя явно е работлива и амбициозна. "




А ето какво сподели и Весела Янева: "Не мога да опиша с думи какво вълнение беше за мен да имам възможност да се докосна до такъв огромен артист като Александрина Пендачанска! Сърдечно й благодаря, защото ми помогна с конкретни и ясни бележки и насоки да преодолея технически трудности, с които се боря от години. Искрено благодаря  на Деси Тенекеджиева и Фондация "Стоян Камбарев", които винаги са били до мен още от първите ми стъпки и без които нямаше да мога да осъществя това изключително важно за развитието ми приключение!
Майсторският клас продължи цяла седмица, по 8 часа на ден, в които Маестра Пендачанска се опита да ни предаде всечки нейни знания с такава любов и енергия , от които все още съм опианена! Завършихме със заключителен концерт, под формата на открит урок, много интересен за публиката, която стана свидетел на нашата работа и подготовка за сцената и активно участва със своите оценки. Беше уникално и вълнуващо за нас, но също и за тях!"
Актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева- Председател на УС на Фондация „Стоян Камбарев“ също сподели очарованието си от младата певица: “Следим таланта на Весела Янева още от ученичка. Тя е едно от големите музикални открития на Фондацията - мецосопран с уникално красив и богат тембър, а освен това е много артистична и въздейства силно на публиката. Тя бе солист на Gospel Choralе и спечели Голямата награда за Полет в изкуството през 2013-та, заедно с диригента Страцимир Павлов. От тогава до ден днешен Весела е част от всички сериозни концерти и музикални проекти на Фондацията. Още като студентка в Националната Музикална Академия, направи много силен дебют на сцената на Софийска опера в “Евгений Онегин“ на Чайковски. После спечели конкурс и стипендия за специализация в Академия „Борис Христов“ в Рим с преподаватели Анна Ванди и Валентина Марафа, които също бяха впечатлени от нея, след което последва мечтания дебют на италианската сцена! В рамките на фестивала "Lirica in piazza", в градовете Албано, Лацио, Маса Маритима и Тоскана, Весела се превъплъти в ролята на Принцесата от операта на Пучини "Сестра Анджелика".

Последва дебютът й в "Бал с маски" в Софийска Опера, където си партнира със световната оперна звезда Мария Гулегина и големия роден баритон Кирил Манолов.
Подкрепяме Весела Янева в пътя й към голямата сцена с огромно удоволствие! Участието на младите артисти в международни конкурси и майсторски класове е изключително важно за развитието им. Александрина Пендачанска е феноменална певица и за Фондация „Стоян Камбарев“ е чест, че наш талант бе избран за Първия й майсторски клас. Изключително съм щастлива, че поредният успех на Весела Янева не закъсня. Веднага след майсторския клас, заредена с нови знания и умения, младото ни дарование спечели Гранд При в категория "Класическо пеене" от конкурса "Арт Старс" - Варна 2019 .“

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...