понеделник, 11 март 2019 г.

„Обичам те навеки” – творчески дебют на младата поетеса и журналистка Виктория Милчева


С настъпването  на пролетта, когато всичко разцъфва за нов живот, е представянето на първата самостоятелна стихосбирка “Обичам те навеки” на младата поетеса и журналистка Виктория Милчева. Представянето на творбата ще бъде в галерия – книжарница „София Прес”, като това е творчески дебют и на талантливия художник Евгени Йорданов като илюстратор, който е автор на илюстрациите, включени в книгата на издателска къща „Виделина”.  Сюрреалистичните божества, покровителстващи всяка зодия, са направени преди години за предаването по Нова Телевизия „На кафе“ по искане на астролога Иван Станчев за шоуто.

Популярното българско издателство, представлявано от Стефан Кирлашев, нашумяло с хитови заглавия в областта на науката, духовността, философията, психологията и културата, даде шанс за творчески прощъпалник на двама млади творци: художникът-сюрреалист Евгени Йорданов, завършил „Графика” в Националната художествена академия в класа на доц. Христо Стайков и журналистката Виктория Милчева. Авторката е пряка потомка на поета Иван Милчев, на  спортния журналист ветеран Силвестър Милчев, на писателката Крася Титянова и на възрожденския просветител Георги Богданов, възпитаник на Йоаким Груев.
Издателска къща „Виделина“ от 1994 г. до момента е публикувало творбите на десетки български и чужди творци, като издаването на стихосбирката на Виктория Милчева съвпадна с голямата награда, която  получи авторката от европейската асоциация за поезия Еuro Poesie –Париж за стихотворението ѝ „С  целувка нежна глътка вино да отпием“.

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...