неделя, 25 ноември 2018 г.

Иновативна българо-литовска методология за обучение по предприемачество бе тествана в София
Фондация „Българска памет“ съвместно с „Институт за проектно базирано обучение - Литва“ реализира поредния етап от двугодишния проект „EntrepreneurshipXchange through project-based learning”. Целта на този етап на проекта е да се тества създадената в предишните му фази иновативна обучителна методика сред представители на академичните и учителските среди, социални работници и други лица, които биха приложили иновативната обучителна програма по предприемачество върху своите целеви групи.

В рамките на събитието бяха селектирани 10 души с опит в неформалното обучение от България и Литва, които взеха участие в тестването на иновативната методология за проектно базирано обучение по предприемачество в рамките на петдневна среща, която се проведе в гр. София. Проведоха се интерактивни игри, лекции и уъркшопи, както и общуване с доказани лидери от света на предприемачеството и икономическото развитие. 


Официалното откриване на събитието стартира с лекция на тема „Бизнес моделът Canvas“, последвана от практически уъркшоп в хотел "Акорд" в София. И двете сесии бяха водени от г-н Ясен Георгиев, изпълнителен директор на Института за икономическа политика. Финалната фаза на етапа се проведе в Частно средно училище „Цар Симеон Велики”, където иновативната методика бе тествана на практика върху ученици от прогимназиален и гимназиален етап.


Двугодишния проект „EntrepreneurshipXchange through project-based learning” (№2017-1-BG01-KA205-035758) е съфинансиран по програма „Еразъм +”, Ключова дейност 2 и се изпълнява от Фондация „Българска памет“ (България) в партньорство с PBL институт (Литва).Няма коментари:

С 4 дневен DJ фестивал ще бъде отбелязана 10 годишнината на Hacienda Beach. Арт Поток се завръща с ново издание през юли

    На 7 май - революция в нощния живот Hacienda Beach отваря врати на 7 май с революция в нощния живот Истинска революция в нощния живот в ...