сряда, 27 февруари 2019 г.

Зам.-министър Сачева и ръководителят на ЕК в България Огнян Златев откриха новооборудвана компютърна зала в Македония, дарение от д-р Милен Врабевски




 Основно училище „Дедо Ильо Малешевски“ в Берово, Македония се сдоби с 20 нови компютърни конфигурации, осигурени от председателя на Фондация Българска Памет д-р Милен Врабевски. Специални гости на откриването на новооборудваната компютърна зала бяха зам.-министърът на образованието Деница Сачева, ръководителят на Европейската комисия в България Огнян Златев и д-р Милен Врабевски.


„Общият прогрес значи общи усилия. Ние сме тук, за да показваме европейския начин на мислене, да показваме, че няма нужда да хабим енергия в стари тоталитарни практики, които водят само до разделение. Редно е да гледаме напред не само заради истината в историята, която търсим непрекъснато, но и заради необходимостта от непрекъснато творене и необходимостта от изграждане на нови икономически мостове в името на по-доброто бъдеще за младите хора от двете страни на границата“, заяви д-р Милен Врабевски.

Това е поредната инвестиция на Фондация Българска Памет в региона на  Източна Македония. През септември 2018 г. д-р Врабевски оборудва 2 занимални в детската градина в Делчево. В началото на годината 35 младежи от Македония бяха на посещение в ЕП в Брюксел, като инициативата бе организирана и финансирана от Фондацията с цел да подкрепи европейската перспектива на Република Македония. Само след месец ще се проведе и Пролетният образователен семинар на ФБП, участие в който ще вземат и ученици от този регион.
Директорът на ООУ „Дедо Ильо Малешевски“ Наташа Аврамска, връчи плакет на д-р Милен Врабевски в знак на признателност за оказаната подкрепа. Тя изрази своята благодарност и към г-жа Сачева и Министерството на образованието и науката на Р. България, които предоставиха на децата от училището комплекти с материали за рисуване.

На тържественото събитие присъстваха още кметът на Берово Звонко Пекевски, кметът на Делчево Горан Трайковски, Антония Велева, съветник в Посолството на България в Скопие и Зоран Мираковски, първи секретар в Посолството на Р. Македония в България. След откриването те обсъдиха различни възможности за сътрудничество и развитие на ефективните взаимоотношения между двете страни.

Фондация „Българска памет“
Фондация Българска Памет е учредена през 2007 г. в обществена полза от д-р Милен Врабевски, предприемач, иноватор и филантроп. Повече от десетилетие Фондацията инициира и финансира инициативи, посветени на съхраняването и популяризирането на българското културно-историческо наследство, иновациите в образованието, реинтеграцията на българската диаспора, академичната и професионална реализация на младите в прогресираща България.

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...