четвъртък, 10 януари 2019 г.

ПОПУЛЯРНИЯТ ЖУРНАЛИСТ И ПЪТЕШЕСТВЕНИК СИМЕОН ИДАКИЕВ – ГОСТ В „НОЩНИ ПТИЦИ“ ТОЗИ ПЕТЪК


В петък (11 януари), веднага след „Панорама“, в студиото на предаването „Нощни птици“ гостува известният журналист и познавач на различни народи и култури Симеон Идакиев.
Професионалната му съдба е свързана с БНТ от средата на осемдесетте години на миналия век, а от 1985 г. той е водещ популярната географска рубрика „Атлас” на обществената телевизия и автор на поредиците от филми ”Един мъж, един автомобил, една камера”.
„Болен от неизлечимата болест „пътешественик“, както казва сам за себе си, Симеон Идакиев е обиколил повече от 120 държави, бил е на всички континенти и е заснел над 450 научно-популярни филма. Вече половин век Симеон Идакиев и неговите увлекателни разкази за далечни страни, хора и обичаи водят милиони зрители и слушатели в далечни и непознати кътчета на света. Популярният журналист е автор и на един от най-мащабните познавателни проекти "Непознатата България", в който представя  уникални природни забележителности, исторически места и живописни кътчета из цялата страна.

Симеон Идакиев е автор на  десетки книги, от които „Омагьосаните острови“ е един от най-предпочитаните пътеписи през 2018 година. Член е на Съюза на българските журналисти, Съюза на българските филмови дейци, Българското географско дружество, а през 2014 година е приет за член и на Кралското географско дружество на Великобритания.
Екипът на „Нощни птици“ и водещата Искра Ангелова са подготвили за зрителите на БНТ1 вълнуваща среща с пътешественика, изследователя, познавача на колоритни нрави и исторически събития Симеон Идакиев в петък, точно в 22:00 часа.

Гледайте предаването „Нощни птици“ на 11 януари от 22:00 часа по БНТ1!

Няма коментари:

Бляскавата церемония за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ на 16-ти май по БНТ

  Бляскавата церемония за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ на 16-ти май по БНТ   Двама президенти, министри и холивудски з...