четвъртък, 20 декември 2018 г.

Кулинария, изкуство и философия



Японците разсъждават цялостно, ето защо кулинария, изкуство и философия са неразделни.

Компанията KAI, със седалище в Токио, вече над 110години развива традицията в производството на режещи инструменти и сродни изделия с отлична функционалност, острота и дълъг живот. Благодарение на тези качества,продуктите KAI автоматично се причисляват към най-добрите в света. Качество и съвършенство се дължи на една вековна култура и традиция в японското самурайско изкуство на коване на мечове.

Професионалните серии готварски ножове са част от широката палитра продукти на KAI, които са с красиви форми и изключително добре съобразени спрямо приложението си. Те съчетават перфектен дизайн и най-модерна техника с полъх от културата на храненето на Далечния изток.

Представяме Ви : SHUN

Серията SHUN принадлежи към най-обхватните серии дамаски ножове в света и намира най-голям отзвук сред готварския елит и най-амбицираните непрофесионални готвачи.

Всеки нож SHUN получава уникален и индивидуален характер, посредством облагородяване на естествено красивите дамаски шарки. Така всеки нож се превръща в единствен екземпляр – в произведение на изкуството, получено чрез ръчна изработка, техника и дизайн.

Техниката, възникнала от ковашкото изкуство на японски самурайски мечове, е адаптирана от серията SHUN за производство на западни форми на остриетата. SHUN предлага на европейските готвачи формите, с които са свикнали, но съчетани с традиционно японско качество.

Останалата ни палитра от продукти можете да разгледате на : www.chunche-bg.com
-- 

Няма коментари:

Шестима автори в проекта „Колко те харесвам“ в САМСИ

Дългогодишния проект „Автобиография“ на куратора Надежда Джакова продължава с „Колко те харесвам“ “Колко те харесвам” е поетично-ироничен по...