понеделник, 19 ноември 2018 г.

Астор си маха главата и на 75

Президентът и Деси Радева почетоха спектакъла по повод половин век на сцената на великия маг

Илюзионистът Астор отпразнува 75-ия си рожден ден на сцената на Народен театър Иван Вазов.

В специалния спектакъл се включиха най-талантливите му ученици. До юбиляра на сцената бяха Андрей Михов, Веселин Долмос и Тодор Савов, известни в магическите среди като Андреас, Арсен и Теос.




През 1981 година Антраник Арабаджиян, както е истинското име на прочутия шеменец, е отличен със „Златен Оскар“ за илюзионно изкуство от Международното братство на маговете, носител е на наградата „Икар“ на Съюза на артистите в България в категорията „Вариететно изкуство“, има орден „Кирил и Методий” – I степен и златен медал „Златен век” на Министерството на културата, както и своя звезда в българската Алея на славата.

Астор е кавалер и на още десетки отличия в наши и международни фестивали. Той е световноизвестният български илюзионист от арменски произход.  Днес илюзионистът е доктор хонорис кауза по магичните изкуства на Балканската академия по изкуства, президент на българската и балканската магична асоциация и съюз. Има свой вълшебнически театър в столицата.

Великият маг Астор, показвал своето изкуство на най-големите сцени по цял свят и след десетки хиляди представления, е и в Народния театър за 75 си рожден ден за да представи спектакъла пред своята публика и да демонстрира своите магични номера пред малки и големи За юбилея на мага присъства президента Румен Радев и съпругата му, които разговаяха с директора на театъра Мариус Донкин.
Рожденикът поднесе много изненади на публиката, най-малките зрители в залата се надпреварваха кой да излезе на сцената за следващия номер.
Астор получи приз от президента и от колеги артисти.

ФОТОГРАФ БОЖИДАР МАРКОВ

Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...