вторник, 2 октомври 2018 г.


Преди Златната зала във Виена, Камджалов представя музика на Дънов у нас на рождения си ден

 
Йордан Камджалов поема пореден творчески риск с музика по Учителя, която ще представи в късна доба
с участието на GENESIS ORCHESTRA и Музикална лаборатория за Човека – хор и ансамбъл.

На рожденият си ден (16 октомври 2018 г.,) , маестро Камджалов кани феновете на изкустовото си в нетрадиционния 21:30 ч. в зала „България“. Оказало се, че няма друго "подходящо" време за първата концертна изява на Оркестъра на най-популярния, модерен български диригент. Самият той определя в пост на ФБ стената си, този творчески експеримент като плод на дългогодишен размисъл и тълкуване на словото и музиката на Учителя.
Публиката ще има възможност да присъства на звуково-пространствения спектакъл „Етюди на бъдещето" по музика на Петър Дънов, с участието на международен български GENESIS ORCHESTRA, хор и ансамбъл на Музикална лаборатория за Човека. Петър Дънов е български духовен учител и философ, създател на езотерична школа, изнесъл повече от 7000 беседи, автор на 150 музикални произведения и на хореографията на танца „Паневритмия“. Неговата музика звучи на български език в цял свят – Франция, Италия, Испания, Германия, Гърция, Белгия, Холандия, САЩ, Канада, Бразилия, Аржентина и др.
Йордан Камджалов учи диригентско майсторство в София и в Музикална академия „Ханс Айслер”, Берлин. Специализира в майсторски класове на диригенти от световна величина и има впечатляващи изяви на три континента. Лауреат е на редица международни конкурси за диригентско майсторство.
Билети на касата на Кантус Фирмус в зала България и онлайн.
За първи път в Златната зала на Музикферайн, Виена ще бъде представена изцяло българска програма. На 20 октомври 2018 година, в залата с една от най-добрите акустики в света, ще се състои световната премиера на звуково-пространствения спектакъл "Етюди на бъдещето" по мотиви и музика на Петър Дънов. С участието на Генезис оркестър, Хор и Ансамбъл на Музикална лаборатория за Човека, контекстуализирани и водени от Йордан Камджалов. Повече за събитието -

Звуково-пространствена режисура – Йордан Камджалов
Музикален ръководител на хора на Музикална лаборатория за Човека – Мая Василева
Музикален ръководител на ансамбъла на Музикална лаборатория за Човека – Александър Карагьозов

Оркестърът и хорът на Йордан Камджалов имат планувани концерти и през ноември. На 7-и в Стара Загора, на 8-и София, а 11 в Мюнхен.  В програмата:   Васил Казанджиев (1934*) - „Празнична музика“ („Псалми и ритуали“) - Премиера за Германия,  Лист – Malediction, Дмитрий Шостакович (1906 – 1975) – Камерна симфония оп.110 а. Солист - Ивайла Кирова, пиано, определяна от световната критика като брилянтен изпълнител с изключително динамичен стил и техническо майсторство. Изпълнителката е едно от ярките имена на съвременната музикална сцена. Родена в България. Завършва с отличие Музикалната академия в София. Специализира при Герхард Опитц във Висшето училище за музика и театър в Мюнхен, където от 1999 е доцент по пиано.
Пианист-виртуоз от най-висока класа, Ивайла концертира и преподава на студенти от целия свят. Талантът й е оценен от много бележити музиканти, особено от знаменития Алексис Вайсенберг. Има издадени 4 компактдиска в Европа и Америка.
Нейнията последен диск с българска музика е избран за „ Recording of the Year 2016“ от Musicweb International. Инициатор за създаването на Дружеството за популяризиране на българската музика в Германия и артистичен директор на концертния цикъл „Български музикални вечери в Мюнхен“, до сега тя е осъществила близо 20 премиери в Германия на творби от български композитори.
Почитателите на Йордан Камджалов могат да го видят в необичайна светлина тази неделя в „Търси се“ по Би Ти Ви.


Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...