петък, 11 май 2018 г.


Министри и кметове тържествено 

откриха нова тенис зала 
в ЧСУ „Цар Симеон Велики“

На тържествена церемония в иновативното ЧСУ „Цар Симеон Велики“ беше открита и осветена най-новата и модерна тенис зала в София “Comac Tennis Arena”. Спортното съоръжение e изградено по най-високите световни тенис стандарти и ще дава възможност на младите ни таланти да развиват своите умения.

Сред официалните гости на откриването на “Comac Tennis Arena” бяха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, зам.-министърът на образованието Деница Сачева, зам.-кметът на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов, кметът на Район Банкя и зам.-председател на УС на Българска федерация по тенис Рангел Марков.

Церемонията започна с впечатляващ флашмоб на учениците от ЧСУ „Цар Симеон Велики“и завърши с демонстративен мач между д-р Милен Врабевски и кметът на Банкя Рангел Марков. Откриването на новата тенис зала е свързано с визията нa д-р Милен Врабевски да бъдат изграждани повече качествени съоражения за спортуване и повече възможности за младите хора да развиват физическата си култура.

„Смятаме, че чрез спортните активности, и водени от принципа „здрав дух в здраво тяло“, тези деца могат да растат здрави и горди, последователни и целеустремени, като достойни наследници на своите прадеди.Не трябва да сме съдници и да имаме критичен подход към средата, а да градим алтернативата на това, което не ни харесва в едно общество. Ако искаме да има алтернатива на дрогата, „чалгизацията“, на снижението на моралните ценности, просто трябва да инвестираме в нещо, което е достойно заместване на това, което липсва на младите хора днес“, обърна се към всички гостисобственикът на училищетод-р Милен Врабевски.

„Този проект е изключително мащабен. Цялата спортна инфраструктура, която се прави тук може да бъде пример за всяко едно училище, пример за това как частните капитали трябва да бъдат в помощ на българското образование и на българщината“, заяви министърът на спорта Красен Кралев.

Новата тенис зала бе подарък за всички ученици на ЧСУ „Цар Симеон Велики“, които днес отбелязаха патронния празник на училището с впечатляваща прoграма пред паметника на цар Симеон Велики.   
Повече снимки и видео и от церемонията можете да видите на Фейсбук страницата на ЧСУ „Цар Симеон Велики“.                                       

Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...