понеделник, 23 април 2018 г.

Ура! Големите джуки вече не са на мода - от световния конгрес по естетична медицина в Монако ви го казват

Ура! Големите джуки вече не са на мода - от световния конгрес по естетична медицина в Монако ви го казват

  • НЕОПЕРАТИВНАТА БЛЕФЕРОПЛАСТИКА Е СРЕД НАЙ-НОВИТЕ БЮТИ ТЕНДЕНЦИИ
  • ОБЕМНИТЕ УСТНИ СА РЕТРО
  • ЕКСЦЕНТРИЧНОСТ: МЪЖЕТЕ В БОРБА ЗА НАДМОЩИЕ С КРАСИВА И ПО-ЖЕНСТВЕНА ВИЗИЯ

И тази година под патронажа на принца на Монако Алберт II в Монте Карло се проведе 16-тият Световен конгрес по естетична медицина. Конференцията премина под научния надзор на Световното дружество за интердисциплинарна анти-ейдж медицина (WOSIAM) и предложи силно интерактивна, стимулираща и мултидисциплинарна програма.
За най-новите тенденции в разкрасяването и подмладяването информира д-р Анелия Здравкова от Jewel Skin Clinic.


Глобално застаряването на населението, урбанизацията, оксидативният стрес, индустриалният напредък, правят все по-актуално търсенето на нови методи за подмладяване. Поради тази масовост, повечето естетични клиники насочват вниманието си към по-малко инвазивните методи. И докато през последните години отговорът е бил само хирургична намеса, сега има техники и продукти чрез инжектиране, които бързо и с далеч по-малко травми дават бърз и лесен резултат. Естетичната медицина преживява голям напредък, а технологиите, като лазери, радиочестотни апарати и ултразвук се развиват и напредват с около 9.8% годишно. Развитие бележат и методите за ремоделиране на тялото – с около 13% годишно. Пазарът на апаратни естетични процедури за лице ще нарасне с около 7.3% до 2022 година, като ще достигне внушителната сума от близо 1.5 млрд. долара, убедена е д-р Здравкова от Jewel Skin, базирайки се на мащабно проучване, направено в края на миналата година от Transparency Market Research.

НЕ НА ТВЪРДЕ ГОЛЕМИТЕ УСТНИ
При младите жени имабумна търсене на корекция на зона устни. Обемът им обаче трябва да бъде съотнесен към формата и обема на другите части на лицето. С възрастта устните губят плътността си, а цветният им контур се размива. Вертикалните бръчки и ъгълчетата на устните застават надолу, като придават тъжен вид на изражението. Филърите на основата на хиалуронова киселина за идеалното средство за възвръщане младежкия вид на устните, съветва дерматологът от Jewel Skin Clinic д-р Анелия Здравкова.
Подходът в усъвършенстве на контура на лицето трябва да бъде чрезпрофилопластика”  - в профил и в ¾ профил, с цел по-доброто определяне на пропорциите на различните лицеви елементи и по-естествения им вид след корекциите. Устните трябва да бъдат забелязвани, защото са красиви, а не защото са големи. Инжектирането на хилуронова киселина е препоръчително да се комбинира с лазерна процедура или пилинг за периоралната зона. Да се въздейства върху овала на лицето, като се третира отпускането на кожата чрез радиочестотно моделиране. Поставянето на конци  може да отговори на нуждите за лифтинг на лицето и шията, макар че пациентите най-често се страхуват от тази процедура, тъй като е по-инвазивна.
Ботулиновият токсин неоснователно се подминава от много от пациентите, които от години се подлагат на лифтинг на зоната на челото и скулите. Ботулиновият токсин се съчетава с хиалуроновите инжекции, за да се усили и да се получи мускулна релаксация, която да придаде по-естествен и не толкова напрегнат вид на мускулите.
За лифтинг на клепачите най-ефективни техники са Plexаr  или Plasmage, които позволяват да се избегне хирургичната намеса за коригиране на увисналата кожа, белези, и пигментни петна. (Този метод се основава наплазма фереза”, богата на йони и електрони енергия, която изпарява безболезнено горния слой на епидермиса).
Подчертаването и запълването на скулите, както и изпъването на темпоралните зони, винаги е било актуално с ползване на хиалуронова киселина, като най-ползван неагресивен продукт, който има и хидратиращо действие. Често се ползва и за корекции на носа (риномодулация), както и за корекции на брадичката.
Околоочните тъмни кръгове, в резултат от умора се повлияват отлично от добре подбрана хиалуронова киселина (с ниско съдържание на вода, за да се предотврати отока и да се избегне изражението на тъга и огорчение).

МЛАДЕЖКОТО ЛИЦЕ ПРИ МЪЖЕТЕ ВСЕ ПОIТЪРСЕНО КАТО НАЧИН ЗА ПОСТИГАНЕ НА УСПЕХ И САМОЧУВСТВИЕ

Успешните мъже излъчват един особен чар и превъзходство, разказва специалистът по естетична медицина д-р Анелия Здравкова от Jewel Skin.  Успехът винаги се е определял и все повече зависи от привлекателната и добре поддържана визия. Дълго време в естетичната медицина като че ли смяташе, че мъжете са имунизирани срещу белезите на времето и не се интересуват от методите, с които да противодействат на стареенето. А и повечето продукти и терапии за запазване младостта бяха насочени само към женската аудитория.
Да, но ето че се появява така наречената бръчка на лъва, разположена между очите, която придава по-сърдит израз на лицето. Клепачите ставатпадналии видът става уморен. Появяват се бръчките на огорчението около устните, двойната брадичка, „пачият крак
Мъжкото лице губи обема си. Всички тези следи на времето, които придават нежелано и уморено изражение. Допреди време мъжете, които като цяло, стояха на разстояние от естетичната медицина, днес все повече  посещават естетичните кабинети и се подлагат на бързо действащи подмладяващи процедури.
Във Франция, мъжете представляват около 14% от клиентите на пазара. Най-общо, те желаят корекции от вида на ринопластика, корекция на брадичката, но често и процедури за окосмената част на главата.
Без да пропуснем да отбележим, че мъжете са привлечени все повече от естетичната медицина, особено на терапии, които не изискват обезболяване, нито скалпел, нито прекъсване на ежедневните им занимания.
По време на конгреса в Монако беше проведена и специална дискусия как може мъжкото лице да изглежда по-женствено и как едно женско лице може да се маскулинизира т.е да придобие по-мъжки черти. Това може да бъде постигнато чрез различни инжекционни техники в различни зони на поставяне на ботокс и филъри.

НОВА ОБЛАСТ В МЕДИЦИНАТА
Регенеративната медицина е нов начин за подмладяване в естетиката, която използва иновации в меко-тъканното възстановяване - стволови клетки и растежни фактори.


НА ФОКУС: ПОДМЛАДЯВАНЕ НА ИНТИМНИТЕ ЗОНИ
Много обсъждана тема е шията и деколтето, които първи издават възрастта. На конгреса в Монако бяха обсъдени техники и технологии за стягане и хидратация на тази зона. Една от новостите е продукт, който се поставя в специални точки в областта на шията, стимулирайки производството на колаген и еластин и повлиявайки кожната текстура. Тройната комбинация от микронидлинг с радиочестота и хиалуронови филъри също стяга кожата на шията, запълва бръчиците и оформя долния лицев контур.
Все повече се обръща внимание на интимното здраве и стремежът им за подмладяване на интимните зони. Има разработени специални нови технологии за вагинално подмладяване, както и пилинг за най-деликатните части на тялото. Бяха обсъдени различни техники за поставяне на  инжекционни  филъри, като все повече се обсъжда приложението на тези филъри в областта на тялото.  На форума бяха направени демострации за повдигане на дупе, за повлияване  на дефекти в областта на гърдите като хлътвания и асиметрия.
Специален акцент имаше и повдигане на вежди и горен клепач. Направена бе демонстрация  на филъри, ботокс и уреди за неоперативна блеферопластика. Отново особено внимание бе отделено и на периорбиталната област.

НА ДВАТА ПОЛЮСА
На форума в Монако един от водещите лектори в областта на естетиката пластичният хирург Маурицио де Майро демонстрира как едно лице може да се подмлади и изглежда естествено след поставяне на 18 хиалуронови филъри. Истинско предизвикателство обаче е с 1 филър да се постигнат най-добри резултати, за което също се изисква майсторство  много добър анализ на всяко лице.

Description: https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif



Няма коментари:

Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация

  Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация Комисарят на  българското участие във Ве...