сряда, 17 юли 2019 г.

Младежкият хор на ТЮРКСОЙ ще бъде част от Пловдив – Културна столица на Европа


На 18 юли Римския стадион в Пловдив ще посрещне Младежкия хор на ТЮРКСОЙ. Уникалните гласове, събрани от различни страни на тюркския свят и обединени под покрива на ТЮРКСОЙ пристигат в България за един концерт – част от Европа и в центъра на културната й столица, Пловдив.

След множеството успешно изнесени концерти из четирите краища на света, младежкият хор на ТЮРКСОЙ ще зарадва почитателите си в България. С над 35 млади артисти от Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Турция и Татарстан (РФ), Младежкия хор на ТЮРКСОЙ притежава спечелени награди от световни хорови олимпиади и е гордост за тюркския свят, неговите традиции, обичаи и култура.

Събитието се организира благодарение на Министерство на културата и туризма на Република Турция, Посолство на Република Турция в България, Пловдив – Културна столица на Европа, Генерално консулство на Република Турция в Пловдив и ТЮРКСОЙ.


Всички жители и гости на град Пловдив, и любители на неповторимото изкуство на ТЮРКСОЙ са добре дошли!

Дата: 18.07.2019 г. (четвъртък)
Място: Римски стадион – Пловдив         
Час: 19:00 часа

Няма коментари:

Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация

  Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация Комисарят на  българското участие във Ве...