неделя, 25 ноември 2018 г.

Иновативна българо-литовска методология за обучение по предприемачество бе тествана в София




Фондация „Българска памет“ съвместно с „Институт за проектно базирано обучение - Литва“ реализира поредния етап от двугодишния проект „EntrepreneurshipXchange through project-based learning”. Целта на този етап на проекта е да се тества създадената в предишните му фази иновативна обучителна методика сред представители на академичните и учителските среди, социални работници и други лица, които биха приложили иновативната обучителна програма по предприемачество върху своите целеви групи.

В рамките на събитието бяха селектирани 10 души с опит в неформалното обучение от България и Литва, които взеха участие в тестването на иновативната методология за проектно базирано обучение по предприемачество в рамките на петдневна среща, която се проведе в гр. София. Проведоха се интерактивни игри, лекции и уъркшопи, както и общуване с доказани лидери от света на предприемачеството и икономическото развитие. 


Официалното откриване на събитието стартира с лекция на тема „Бизнес моделът Canvas“, последвана от практически уъркшоп в хотел "Акорд" в София. И двете сесии бяха водени от г-н Ясен Георгиев, изпълнителен директор на Института за икономическа политика. Финалната фаза на етапа се проведе в Частно средно училище „Цар Симеон Велики”, където иновативната методика бе тествана на практика върху ученици от прогимназиален и гимназиален етап.


Двугодишния проект „EntrepreneurshipXchange through project-based learning” (№2017-1-BG01-KA205-035758) е съфинансиран по програма „Еразъм +”, Ключова дейност 2 и се изпълнява от Фондация „Българска памет“ (България) в партньорство с PBL институт (Литва).



Няма коментари:

“Съседите” за най-голямото откритие на 60-ото Биенале във Венеция, според The Observer&The Guardian

The Observer&The Guardian определи “Съседите” за най-голямото откритие на 60-ото Биенале във Венеция “Най-голямото откритие беше малък п...