петък, 18 януари 2019 г.

СТАРТИРА ТРЕТИ НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „АЛБЕНА“




За поредна година бе дадено началото на един от най-мащабните белетристични форуми у нас – Национален литературен конкурс „Албена“. Конкурсът се организира от Кметство Врабево и НЧ „Христо Ботев - 2011“ с финановата подкрепа на Фондация „Българска памет“ и в партньорство със Съюза на българските писатели и Община Троян.
В литературното предизвикателство могат да участват автори, пишещи на български език, навършили 18 години само с един разказ, пресъздаващ драматичен женски образ.
Разказите не трябва да надвишават обема на четири стандартни страници с шрифт Times New Roman, размер 14, и да не са публикувани до момента на приключването на конкурса. Авторите могат да изпращат своите творби на имейл konkurs.albena@abv.bg от 15 януари до 31 май 2019 г., като посочат трите си имена, годината на раждане, личния си имейл или телефон за връзка.
Жури в състав Никола Инджов, Владо Даверов и проф. Аксиния Джурова,  ще отличи четирима лауреати според качествата на представените творби. Наградният фонд е 2 000 лв. и е осигурен от Фондация „Българска памет“, а И.К. „Световит“ ще издаде сборник с отличени от същото жури разкази.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени през последната седмица на месец юни 2019 г., на сайта на Кметство Врабево а наградите, връчени на 29 юни в културния дом на селото.
За допълнителна информация участниците в конкурса могат да се обръщат на посочения по-горе имейл или на тел. 0884339516 - Павел Боржуков,  координатор за конкурса.

Фондация „Българска памет“
Фондация „Българска памет“ е учредена през 2007 г. от д-р Милен Врабевски. Тя се занимава с разработването на креативни европейски проекти, както и с инициативи за съхраняване на българското културно наследство, историческа памет и национално самочувствие. Приоритетите на фондацията се реализират в четири основни направления: Утвърждаване на националното чувство у най-младите, чрез инициативи за опазване на културно-историческото наследство; Инициативи за борба с демографската криза в България; Образователни инициативи за интеграция и социализация на българските общности от историческата диаспора; Инициативи за изграждане на иконом;ика на знанието и реализация на младите хора в България. Фондацията подкрепя национално отговорни инициативи в духа на демократичните ценности на Обединена Европа – плурализъм, толерантност, автономност и съгласие.     

Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...