понеделник, 17 декември 2018 г.

Дамите от Майко Мила! създадоха апликация за бременни



Всяка бременна има нужда от приятел, който да я следва неотклонно през целия период на бременността и да я успокоява, че всичко ще бъде наред, да я съветва как да се справи с най-неприятните изражения на бременността, като киселините например, както и с колебанията дали ще бъде най-добрата майка за своето дете. И в същото време да ѝ прави деня по-лесен и приятен, а от време на време – и да я разсмива, защото и тя има нужда от малко смях в този живот, пълен с хормони, газове и съмнения!


И понеже  Красимира и Елисавета от „Майко Мила!“ знаят от личен опит, че такъв приятел няма, те...  го създадоха сами. Отново! И сега с удоволствие го представят и на вас – приложението „Майко Мила! Бременна съм!“, един истински добър спътник през 9-те месеца, който ще гледа да не забравяте нито едно изследване, нито един важен преглед, но и, също така, да не забравяте да живеете нормално и без много-много да се притеснявате излишно.
Какво представлява това приложение? Ами, като начало – това е един истински дигитален дневник на бременната, в който най-важната информация за периода на бременността е синтезиран и поднесен на достъпен и лесен език, с много лично отношение и грижа към всяка жена. Засегнати са всякакви теми, които потенциално могат да изскочат в тревожната глава на бременната – от хранене, през спорт, движение, медицински въпроси, особености на всеки период, манипулации и прегледи.


Текстовете са съобразени с политиките и дейностите в българските болници, но са посочени и редица добри практики, които са характерни за най-добрите световни примери в областта на родовата грижа и също биха могли да бъдат прилагани в България (например, различни пози за раждане, процедури преди раждане, как да преминем през естественото раждане и тн).
Функционалностите пък са доста и все яки:
1.     Възможност бременната да качи в приложението цялата документация, свързана с бременността -  снимки от ехограф, изследвания, резултати. Партньорът  ѝ пък има възможност да инсталира дубликат на апликацията на собственото си устройство, за да може да бъде информиран какво се случва с половинката му и също така, при евентуална ситуация или някакъв възникнал риск, той да има достъп до бърза и адекватна медицинска информация и история, които да предостави на лекуващите лекари. Така вече няма да има извинения от типа „Ааа, понеже не помня – кога ти беше терминът?“
2.     „Брояч“ на контракции и ритници – една функция, която максимално улеснява и успокоява родилката, че държи „под контрол“ случващото се с нея и бебето особено в последните седмици на бременността, а изчерпателната информация за това какво да носите в болницата за раждането ще намерите в раздел „Болнична чанта“ (която е добре да приготвите 2 седмици преди раждане и ако вече си забравяте и името на този етап, тази функционалност ще ви е много полезна!).
3.     Развитието на бебето е визуализирано по приятен начин, който позволява на майката да си представи образно колко е голямо то в момента, както  и какво се случва с детето ѝ във всеки етап от развитието му.
4.     За максимално удобство и за да си спестите обикалянето по магазини, в приложението има магазинна част, с хиляди продукти, както за бременната, така и за новороденото. Само си лежите на дивана и си цъкате спокойно в телефона – кеф!
Приложението е плод на усилията на целия екип на сайта „Майко Мила!“, комбинирано с усилията на външни консултанти и специалисти. Освен личния опит на личните бременности на създателките на апликацията, които до излизането на приложението имат общо 4 деца, в момента на създаването третият член на екипа също преминава през период на бременност и отразява всичко актуално.
Стилът на текстовете в апликацията е в познатия дух на Майко Мила! и всеки от тях има лично отношение и персонален подход, за да може бременната да се чувства "в свои води".
Това, разбира се, далеч не са всички предимства на апликацията, но повече за нея ще разберете сами, когато си я свалите за своя Iphone или Android в съответния Store на телефона Ви.

Майко Мила! Бременна съм! Обещава да бъде ваш неотлъчен приятел и душеприказчик до края на бременността ви  и никога, никога не да ви се сърди, ако в 12 през нощта му признаете, че много ви се яде диня със сладолед! Приложението може да бъде изтеглено и от двата онлайн магазина
Apple store и Google play напълно безплатно за първите три месеца от бременността на всякак жена, за да проверите дали ви допада.

Майко Мила! Е сайт, създаден през 2016 година, в подкрепа на всички майки, с цел да постави техните преживявания и вълнения на първо място, да ги развесели и да им каже, че не са сами в това, което преживяват и спечели наградата Блог на годината за 2018г. Създателките му Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова са известни в блогосферата и социалните мрежи, а миналата година взеха и наградата Жена на година на списание GRAZIA в категория Интернет. Двете са създателки и на социалната кауза ОлеМале, в подкрепа на майки на деца с увреждания, с която пък спечелиха последния сезон на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България.





Няма коментари:

Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация

  Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация Комисарят на  българското участие във Ве...