петък, 30 ноември 2018 г.

Новият албум на Intelligent Music, копродуциран от Simon Phillips, ще излезе на връх Коледа



Четвъртият студиен албум на Intelligent Music Sorcery Inside ще излезе на 25 декември 2018 г. Като подарък за всички меломани, 12-те нови композиции на д-р Милен Врабевски с участието на световни и български звезди ще бъдaт свободно достъпни за теглене в интернет.

Днес бе представена и обложката на “Sorcery Inside” която прави заявка за много музикални изненади за феновете на рок музиката в България и по света.
Албумът ще се разпространява и на CD, като той ще бъде специален подарък за хората, които желаят да направят дарение за Фондация „Българска памет“. За сума над $30 долара дарителите ще получат CD с новия албум “Sorcery Inside”, а за дарение над $80 – луксозен пакет с 4-те албума на Intelligent Music, издадени досега.

Един от главните герои в all-star проекта на Intelligent Music “Sorcery Inside” отново ще бъде негово рок величество Simon Phillips, работил с Ерик Клептън, Джими Пейдж и Мик Джагър. Световноизвестният барабанист и автор на музика ще участва в записите не само на барабаните, но и като музикален копродуцент, заедно с д-р Врабевски и Иво Стефанов.
Освен Phillips, другите ярки имена в албума са вокалистите Joseph Williams от ТОТО, John Payne от Asia, Carl Sentance от Nazareth, а от българска страна – Боби Косатката и Веселина Николова-Лина Никол. Jesse Siebenberg пее и свири на китари. На клавишните е Dave Palmer, а Ernie Tibbs е на баса. Талантливият музикант Бисер Иванов е лийд китарист в проекта. В новите песни на д-р Врабевски свири и талантливият басист Ивайло Звездомиров.

През 2019 се планира турне с няколко български и европейски концертни дати с музикантите, записали новия албум на д-р Милен Врабевски и Intelligent Music. Подготовката за него ще започнe още в началото на следващата година.

„Би било страхотно да направим такива концерти. Мисля, че ще е вълнуващо да видим на една сцена как български музиканти свирят редом до свои британски и американски колеги. Такова преживяване би могло да отвори още повече съзнанието на един артист. Наистина би било фантастично!“- сподели Simon Phillips на брифинг с българските си колеги музикални ко-продуценти Милен Врабевски и Иво Стефанов в Утрехт, Холандия, на 16 ноември 2018 г.



Няма коментари:

Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация

  Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация Комисарят на  българското участие във Ве...