сряда, 17 октомври 2018 г.


Уиски Фест София с кауза в полза на обществото и природата





Организаторите посадиха дъбове в центъра на София

Повече дървета за по-чист въздух в столицата е каузата на Уиски Фест София. Събитието, което е признато за най-престижния фестивал в Централна и Източна Европа, доказва, че е важно да оставиш следа и да се грижиш за другите. Седмица преди Уиски Фест, който стартира на 26 октомври, бяха засадени дъбови дръвчета в Южния парк, в близост до музея „Земята и хората“. За втора поредна година организаторите на Уиски Фест София и Екопак продължават инициативата „Заедно в полза на обществото и природата!“ Днес към тях се присъединиха Гери Турийска и Камен Алипиев, които лично вярват в идеята за по-чиста и зелена София.
Каузата може да бъде подкрепена от всеки по време на фестивала, който ще продължи от 26 до 28 октомври 2018 г. Уиски Фест София ви очаква в Sofia Event Center в столичния Paradise Center и ще събере хиляди почитатели на изисканите напитки, които ще могат да избират между повече от 100 марки и над 300 разновидности на известната напитка. Участието в подкрепа на каузата е с талон от 5,00 лев за томболаа, като всеки посетител може да закупи неограничено количество талони и по този начин да подпомогне инициативата за засаждане на дъбови насаждения в столицата. Един от участниците в томболата ще спечели колекция от над 50 превъзходни бутилки уиски. Целта е да се привлекат възможно повече съмишленици, които да помогнат за по-зелена София.
На миналогодишния Уиски Фест за каузата са събрани 3 645 лв., с помощта на които вече са засадени 500 дъбови дръвчета в „Новата гора“ на София – проект, чиято цел е засаждането на 120 000 дървета. Очакванията на организаторите са, че тази година по време на Уиски Феста ще бъдат събрани повече средства за дъбови насаждения. Защо дъбови дръвчета? Защото те ще останат стотици години след нас – дъбовете живеят до 1700 години.
Инициативата „Заедно в полза на обществото и природата“, която вече се превръща в традиция, доказва, че събитие, което е с представителна цел, може да приобщи хората към социално отговорна кауза.
Билети за тридневния фест може да купите онлайн от https://bilet.bg/bg/promoter/view/2432или на място от 26 до 28 октомври 2018 г. На събитието се допускат само пълнолетни лица.
Повече за Уиски Фест София и каузата
заедно в полза на обществото и природата може да видите на:
ФЕЙСБУК СТРАНИЦА – Whiskey Fest Sofia / @whiskeyfestsofia / https://www.facebook.com/whiskeyfestsofia/
ФЕЙСБУК СЪБИТИЕ – Whiskey FEST SOFIA 2018 / https://www.facebook.com/events/524374831359006/
УЕБ СТРАНИЦА – www.whiskeyfestsofia.bg
ИНСТАГРАМ – #whiskeyfestsofia
ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ – info@whiskeyfestsofia.bg

Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...