неделя, 23 септември 2018 г.


Кацнал на една… реализирана детска мечта





Помните ли онзи филм с Луи дьо Фюнес „Кацнал на едно дърво“? Без връзка с комедията, всеки от нас като малък си е мечтал да кацне на едно дърво и да си има къщичка за срещи с приятели и занимания далеч от родителите в клоните му.
Е, вече можете да наемете правилния човек.  Той се казва Юлий Методиев и сбъдва мечти по поръчка.

Ако момчето иска индиански вигвам – готово! В случай, че момичето желае стая на принцеса – желанието е изпълнено. С внимание към всеки детайл.
Такава е реализираната приказка по идея на Радост Иванова, майка на три деца.
Къщичката на едно от дърветата в двора на семейната къща  може да побере не само тримата потомци на фамилията, ами и двамата родители… ако бъдат поканени.  
Понеже момичетата имат превес (засега) дървената къщичка е обзаведена в бонбонено розово с всичко, за което едно една малка дама мое да мечтае.
Родителите се шегуват, че скоро ще трябва да населят с къщичка и съседното дърво, която да прилича на отбранителен форт или на гараж, за да не се чувства дискриминирано и момчето им.




26-годишният Юлий Методиев, който е инженер по професия, е изпипал всеки детайл „като истински“. 16-те квадратни метра на къщичката са изработени от иглолистна дървесина. Височината е повече от достатъчна – 3 метра, а устойчивите керемиди са от канадски клен. До кукленския дом в реални размери се стига по стабилна стълба, но напускането му е още по-забавно – по пързалка от прозореца.
За да свикнат потомците не само да играят, ами и да подреждат, всеки от тях има специално надписана кутия, за да прибира играчките си.
В сладкия розов цвят е декорирана спалнята с канапе, възглавнички и покривки. Кухнята е буквално мини-копие на истинска, не липсват дои тостер и миксер, а на двора е разположен напълно реалистичен хранителен магазин с работещ касов апарат, плодове, зеленчуци, сокове, мляко…



Къщичките на дърво не са единствените чудеса за деца, които прави Юлий Методиев. Семейната му фирма произвежда дървени играчки и мебели, създадени така, че детето да придобива знания и умения чрез игри - опесъчена грапава българска азбука, таблицата за умножение, географски карти, цифри, плодове, зеленчуци, карта на България. Материалите са изцяло естествени: бук, бреза, липа, а също и палисандър, череша, елша.


Няма коментари:

“Съседите” за най-голямото откритие на 60-ото Биенале във Венеция, според The Observer&The Guardian

The Observer&The Guardian определи “Съседите” за най-голямото откритие на 60-ото Биенале във Венеция “Най-голямото откритие беше малък п...