четвъртък, 10 май 2018 г.


Turkish Airlines с тематичен „Троя“ самолет

Авиокомпанията украси един от своите самолети със специален дизайн,   след като Министерството на културата и туризма в Турция обяви 2018 за „Годината на Троя“



Turkish Airlines не спира да очарова света със своите иновативни решения, последното от които е да преобрази един от своите самолети със специален тематичен дизайн. Авиокомпанията боядиса своя Airbus A321 в концепцията на „Годината на Троя“, като по този начин цели да допринесе за популяризирането на дестинацията. 

Тематичният дизайн е само част от мащабната кампания за популяризиране на античния град, след като Министерството на културата и туризма в Турция обяви 2018 за „Годината на Троя“ – точно 20 години след като археологическият обект стана част от списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Самолетът бе представен в новия хангар на Turkish Technic Inc. от г-н Илкер Айджъ, председател на Управителния съвет и Изпълнителния комитет на Turkish Airlines, и г-н Орхан Тавлъ, областен управител на Чанаккале.

„Като национален превозвач, за нас е от изключителна важност да промотираме Турция и нейните ценности. Със своята богата история, Троя, която датира от 3000 г. пр. Хр., е една от уникалните цивилизации на Анадола, която е била обект на още много истории. За нас е чест да допринесем чрез нашия тематично украсен самолет за популяризирането на античния град сред редицата международни дестинации, до които летим. Приканваме световната общност да посети Троя и Турция, в която се намират много епични древни места с богата история“ – каза г-н Илкер Айджъ, председател на Управителния съвет и Изпълнителния комитет на Turkish Airlines, в речта си по време на официалната церемония по представяне на самолета.

„Археологическите разкопки на древна Троя, които са част от списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1998 г. насам, са едни от най-значимите обекти в света. Опазването им ще продължи благодарение на нашите съзнателни усилия и тези на бъдещите поколения. Бих искал да благодаря на Turkish Airlines, които ще допринесат за популяризирането на Троя във всяка световна дестинация, до която лети този самолет с тематичен дизайн“ – отбеляза в речта си областният управител на Чанаккале г-н Орхан Тавлъ.

Разположен в близост до село Тевфикие, в провинция Чанаккале, Троя е един от най-известните древни градове в света. Анадола винаги е играла много важна роля по отношение на търговските и културни връзки с други региони, поради уникалното си географско местоположение на Егейско море и Балканите. Троя, която е била разрушена и възстановена 9 пъти по различни причини, се счита за вдъхновение за редица други археологически обекти както в Европа, така и в района на Егейско море, като със своята 3000 годишна история великолепният град продължава да е обект на разкопки и до днес.


За Turkish Airlines:
Основан през 1933 г. с флотилия от пет самолета, днес Turkish Airlines, член на Star Alliance, разполага с 326 пътнически и товарни самолета и полети до 302 дестинации по целия свят, от които 253 международни и 49 вътрешни линии в 121 държави.
Повече информация за Turkish Airlines може да намерите на официалния уебсайт на компанията http://www.turkishairlines.com/ или в социалните й профили във Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn и Instagram.

За Star Alliance:
Star Alliance е основана през 1997 г. като първата изцяло международна асоциация за авиолинии, за да предложи достъп, признание и безпроблемно обслужване на всеки международен пътник. Редица награди, сред които „Air Transport World Market Leadership Award“ и „Best Airline Alliance“ от Business Traveller Magazine и от Skytrax, доказват, че асоциацията се приема добре на пазара. Членове на асоциацията са: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Avianca Brasil, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI и United. В момента мрежата на Star Alliance предлага над 18 450 ежедневни полета до 1300 летища в 190 страни. Повече информация за Star Alliance може да намерите на официалния уебсайт www.staralliance.com.



Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...