сряда, 16 май 2018 г.



Професор Гроздински представя нова книга. Този път за историята на християнското учение


Професор д-р Лъчезар Гроздински, е създател на българската школа по ангиологияВсепризнатият медицински авторитет е по-малко познат като писател, но без съмнение книгите му „Размисли за комунизма“, „Насилието начин на живот“ и младежките му опити в жанра фантастика са свидетелство за задълбочени исторически, социални, антропологични и психологически познания, както и за собствен, сдържан, точен и дързък стил.
Последната книга на автора „Истината ще ни направи свободни“ е по собствените му думи трудът на живота му. 

Професор Гроздински прави изчерпателен, прецизен до перфекционизъм анализ на христовото учение, през погледа на историческите свидетелства и писмените паметници от древността до наши дни съхранили данни и факти за автентичното учение на Йешуа Месията и версията, която се ползва от църквата за оформяне на религиозната доктрина, която познаваме днес.

Какво се случва с най-високохуманното учение познато на човечеството и защо с днешна дата е трудно да се припознаем в апологети на Богочовека? Какви трансформации търпи учението на разпнатия месия и кои са причините за това? 

Това са само малка част от въпросите, които авторът поставя и добросъвестно търси отговорите, като се придържа стриктно към първоизточниците и историческите факти. На 18 май в клуб Максим на Театъра на армията, авторът ще представи книгата си и може би истината ще ни даде шанс да заживеем по законите и.

Няма коментари:

Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация

  Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация Комисарят на  българското участие във Ве...