неделя, 22 април 2018 г.

Подготви се от рано да си супер по бански


Подготви се от рано да си супер по бански
С процедури, подбрани от лекар може да сащисате всички с изваяно тяло на плажа

Предприемчивите дами, а защо не и господа, могат да изглеждат зашеметяващо по бански ако започнат подготовката за летния сезон месец-два по-рано.  Имат шанс да се простят с бричовете (чрез криолиполиза) и с целулита (чрез вела шейп и пауър плейт).
Обърнахме се към дерматолога д-р Ана Пейкова от „Дерма елит”, за да разкрие тайните на стругования силует.

Комбинацията от процедури включват четири терапии за тяло.

Бой по бричовете чрез замразяване

Понякога дори дамата да е слаба, има бричове, които не могат да бъдат премахнати с тренировки в залата. Тогава на помощ идва криолиполизатаЗад сложното име се крие апарат, който замразява мастните киселини, които влизат в състава на мастните клетки. Те са пет вида, като три от тях замръзват при температура -8 градуса. Останалите два са по-издръжливи – предават се при -11 и -42 градуса по Целзий. Замразяването на мастните киселини води до образуване на кристалчета в мастните клетки, което ги убива.
Чрез този метод те се унищожават, но са необходими за функционирането на организма и на кожата. Затова чрез криолиполизата с три процедури се унищожават до 70% от мастните клетки в желания участък. И това е завинаги, но само на третираното място.
Процедурата дава добър резултат (стопяване между 4 и 6 см още при първата терапия), но ако имате да намалявате още, ще ви е необходим пълният курс от три, по една месечно. Така че започнете по-отрано.

Изискването е да сте навършили 18 години. Апаратът е медицински и не може да има нищо противопоказно.

Целулитът си отива с радиочестота
За да бъде напълно ефикасна процедурата, преди криолиполизата участъкът трябва да се обработи с апарата „Вела шейп” - мощнaта му радиочестота в съчетание с инфрачервена светлина водят до екстремна активация на метаболизма на мастните клетки и в последствие до тяхното стопяване.

Вакуумът, който се създава  спомага за третиране на определен кожен участък и за по-дълбокото навлизане на биполярната радиочестота и инфрачервената светлина. Разградените мазнини се отделят от организма чрез лимфния и кръвния поток, а резултатът е видим още след първата процедура – кожата става изключително гладка, еластична без неравности и целулит.
Вела Шейп има сертификат от FDA (Американската асоциация за контрол на храни и лекарства), което е сигурна гаранция, че е напълно безвреден.

Усещане за масаж, но по ефективно

След криолиполизата се прилага и технологията LPG. Това е апарат за липомасаж, който премахва упоритите локални мазнини, целулита и отпуснатата кожа. Той въздейства върху мастните клетки, като предизвиква липолиза (разграждане на мазнините) в ядрата им. Метаболизмът се ускорява. LPG радикално усилва възможността на тялото по естествен път да изгаря мазнини.

LPG e с чисто механично въздействие. За разлика от другите две терапии, които обработват конкретни зони,LPG се прави на цялото тяло. Върху специално трико, апаратът, който представлява вакуум с две ролки, механично задвижва кръвообращението и лимфата. Ускорявайки циркулацията, ние се освобождаваме от всички токсини, разградени мазнини и непотребни вещества. Напълно безвредно е, а тонизира мускулатурата и кожата, заличава целулита и стриите. Усещането е все едно ви правят масаж на цяло тяло, но той не може да е толкова ефективен, защото няма вакум.

Вертикални вибрации скъсяват времето за фитнес

Цялата тази канонада срещу целулита и излишните тлъстинки се съчетава с „Пауър плейт”.
За да влезете във форма и да изглеждате добре по бански или с шорти, е хубаво да започнете с активни тренировки поне два месеца преди плажа, така че средата на април е подходящо време.

Тренировките на „Пауър плейт” се различават от фитнеса по своята висока ефективност за по-кратко време. Това е вибрационна технология, на която стъпваш и започваш да правиш упражнения под ръководството на кинезитерапевт. Той преценява коя мускулна група е добре да се натовари. Т.е. ако имате проблеми в коремната област, усилията се насочват натам. Стяга се мускулатурата, очертава се релефа на тялото.

Ефектът се постига за по-кратък период, защото вертикалните вибрации на „Пауър плейт” стягат допълнително мускулите при упражненията и те по-лесно и бързо се натоварват. Докато във фитнеса е необходимо да се работи поне час, то тук тренировката е максимум 20 минути и не се натоварва сърцето. Много е подходяща за млади хора – могат да оформят онази част от тялото си, която не харесват.

Пауър плейт” се прилага в съчетание с криолиполизата, която премахва конкретната мастна тъкан в излишък – бричове, корем, паласки. А ”Вела шейп” дооформя и заличава целулита, задръжката на течности, на циркулация, токсини – всичко, натрупано в областта на бедрата се изглажда много добре. Радиочестотата действа чрез загряване на мастните клетки и разтапя мазнината в областта на бедра, паласки, корем, а кръвното русло и лимфата я извеждат от организма.

Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...