понеделник, 9 април 2018 г.


 Стилиян Иванов с пореден уъркшоп: Отвъд видимото. Пророци и астрология



На 22 април, неделя, от 10:00 ч. в “Къщата на София” режисьорът на филмите за петричката пророчица  и Вера Кочовска ще тълкува Нептун и Уран в индивидуалните ни хороскопи




“Внимавайте какво искате, защото може и да не успеете да платите цената му”                                                                                                                                     Ванга


Кога се сбъдват МЕЧТИТЕ ни? Кое ни прави УНИКАЛНИ? И къде РУШИМ без да мислим за последствията?

В поредния уъркшоп по себепознание режисьорът Стилиян Иванов ще представи част от документалните си филми за Ванга и Вера Кочовска. Ще разкаже за личните си срещи с тях.

"Ще разгледаме позициите на Нептун и Уран в личните хороскопи на всеки един от участниците. Ще научим в какво и как можем да бъдем оригинални и в какво - разрушителни; къде сме склонни да изпадаме в заблуди, да бъдем мамени, използвани и да строим илюзорни светове... ", издава част от случващото се в уъркшопа Стилиян и добавя: "Как да разкрием скритите дарби, които притежаваме? Ще очертаем границите на мистиката, магиите, необикновеното, новото и различното, в които попада всеки един от нас".


От февруари тази година Къщата на София е ежемесечен домакин на уъркшопите на Стилиян Иванов. Първият се състоя на 18-ти февруари и разгледа връзките между орфизма и идеята за безсмъртието на Душата в индивидуалните хороскопи на участниците.

Този своеобразен вид ОРФИЧЕСКА АСТРОЛОГИЯ разкри уроците, на които ни учат Северния възел, Луната и Плутона (по знак, дом и в аспекти) в светлината на най-древните представи за бездмъртието. Преди дни - на 18-ти март, Стилиян проведе уъркшоп на тема СУФИЗЪМ И АСТРОЛОГИЯ, в който бяха разчетени посланията на Хирон, Лилит и Сатурн в индивидуалните хороскопи на участниците.

Срещата започна с представяне на документалния филм “Дервишите - мистиците на Изтока” и дискусия за религиозната философия на Руми (Мевляна). Беше проведен краткък практически увод в сема - медитация за Ученика и Учителя, която много хора неправилно наричат “танц-въртене”.

През май ще бъде представен филма за Бялото братство, като част от уъркшопа за Юпитер - личния късмет и индивидуалната вяра на всеки един участник.

Във филмите си и по време на водените от него уъркшопи Стилиян Иванов представя личните си срещи с “необикновените” прояви на невидимия свят от ашрамите на Индия до шаманите на Канада и от пирамидите на Египет до Нотр Дам във Франция.

Срещите с аудиторията Стилиян започва с някой от тези емблематични филми. И независимо дали провежда уъркшоп по себепознание в България или в Канада, в Турция или в Русия, лентите за Орфей, Мевляна, Бялото братство, Ванга, впечатляват аудиторията с основната идея, която авторът защитава в творчеството си: Душата ни е безсмъртна и се преражда от живот в живот, за да се усъвършенства.

Самите уъркшопи режисьорът нарича практическите уроци по себепознание, защото чрез тях участниците се доближават максимално до собствената си същност, осъзнават скритите си потенциали, задвижващи сили и конфликти, за да изживеят осъзнато и пълноценно това, което са те.

Нещо повече. Чрез използване на методите на астродрамата всеки на практика отработва “повтарящите” се трудни ситуации, провали и неуспехи от живота си и в резултат на това несъзнаваните и подтиснати страхове се превръщат от “врагове” в помощници!

Но какво е А С Т Р О Д Р А М А? Методът беше разработен успешно у нас още преди години в съвместна работа на психолога Оксана Хорват-Станчева и режисьора Стилиян Иванов, които са членове на Съюза на българските астролози “Иван Станчев”.

Целта на астродрамата е разкриването на седалището на инстинктите ни, връзката с нуждите ни, с нашето подсъзнание и нашите корени. Защото ако не познаваме нуждите си, не можем да ги задоволим, а ако не задоволяваме нуждите си – се разболяваме. Боледува и тялото, и душата ни. Чрез преживяване на катарзис астродрамата ни помага да се свържем с най-дълбоките си емоционални потребности и да научим от какво имаме нужда, за да сме спокойни, сигурни и удовлетворени.

Уъркшопът е мястото, където се срещат астрологията, психологията, митологията, драматургията и играта. За всеки участник, според хороскопа му, се подготвя индивидуална задача, която му помага да открие своя индивидуален и уникален начин за преодоляване на пречките, да разгърне неподозираните си ресурси, които ще му помагат и занапред.

Целта е човекът да се доближи максимално до собствената си същност, да осъзнае скритите си потенциали, задвижващи сили и конфликти, да изживява осъзнато и пълноценно това, което е той.

Голямо предимство на този метод е това, че познанието се придобива в група (между 5 и 15 човека) – така всеки може да се учи не само от собствените си преживявания, но и от тези на другите. Доказано е, че груповата подкрепа е безценен ресурс при преодоляване на трудности, и в астродраматичните семинари това се подтвърждава напълно. А резултатът се постига по един забавен и увлекателен начин - чрез изиграване на определени задачи, етюди, диалози, монолози.

Включена е и изключително лесна и забавна медитация за разтоварване на напрежението и концентрация.

"В предстоящия уъркшоп и в този през месец май ще разкажа и за храмовете на Огъня на зороастрийците,  които посетих в Азербайджан неотдавна",  "пуска въдичка към умовете" Стилиян Иванов и за предстоящото издание на серодните вече срещи в Къщата на София.

Няма коментари:

Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация

  Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация Комисарят на  българското участие във Ве...