петък, 16 март 2018 г.

Десетте стъпки към 
успеха на Аиша Къри

Тя е само на 28 години, а вече наблюдателите зад Океана залагат кой ще е звездата в семейството през следващите години – съпругът й Стеф Къри, златното момче на NBA, или екзотичната му половинка Аиша.

За Стеф Къри легендата  Леброн Джеймс казва: "Той е един от най-добрите стрелци, които NBA някога е виждала. Просто го гледаш и се молиш да пропусне".
Любопитна подробност е, че  Стеф е роден  в същата болница, в която и Леброн Джеймс, като за тях се е грижел един и същи лекар.
Любовта между Стеф и Аиша е като приказка.
Двамата се запознават в църквата още като тийнейджъри и днес са женени от почтиосемгодини. Предложил й на същата алея, на която се целунали за първи път. Вместо подаръци, за сватбата младото семейство помолило гостите да дарят предвидената сума на организация за подкрепа на деца и роднини на загинали войници.

По време на пътуване до Танзания през лято 2013 г. Стеф дори написал поема за малката Райли, която се радва на почти толкова голямо медийно внимание, колкото и татко й. Къри се обадил на съпругата си, докато стоял на поляна, пълна с кози, и запял: "Когато гледам дъщеря ни, съм изпълнен с гордост. Тя е най-големият пример за любовта ни". Аиша не успяла да обели нито дума в следващите поне 30 секунди.

А в началото на февруари звездното семейство обяви, че очаква третата си рожба.
Дали тайната на добрите им отношения не се крие в това, че Аиша не е типичната съпруга на баскетболист, а има своя кариера?
Аиша вече е под светлините на прожекторите и медийният интерес към нея не спада.
 Ето нейните 10 стъпки към успешната й кариера:

1.    Събиране на  Instagram последователи- през 2014г. тя започва своя блог Little Lights of Mine, в който публикува видеа за своя кулинарен проект и съвети към жените. Но ще бъде честно да отбележим, че истинският бум на последователи на Аиша идва не без помощтта на съпруга й Стеф Къри, чиито отбор печели NBA, както и на двегодишната им тогава дъщеря Райли, която успява да отнеме шоуто на пресконференцията след мача.
2.    Всяка звезда се нуждае от собствен бранд върху определени стоки- така Аиша сключва договор с фирма за производство на готварски престилки и прави своя линия – за родители и деца. По-късно създава собствена марка зехтин, като част от печалбата от продажбите му отиват  за фонда No Kid Hungry. Това е още една тайна на успеха.
3.    През 2016 открива ресторант заедно с известния шеф готвач и ресторантьор Майкъл Мина.
4.    Рамо на ресторанта дава и канадския рапър Дрейк. Той е фен на Стеф и с удоволствие посещава заведението на Аиша.
5.    През 2016 Аиша със свой съдружник  пускат на пазара на ботилирана супа, удобна за пиене - ZupaNoma
6.    Кулинарната книга- След блога, естественото продължение е книга. През септември 2016 на пазара излиза The Seasoned Life , която бързо става бестселър
7.    Медийната слава- след популярността в социалните мрежи и успеха на книгата, Аиша се превръща и в медийна звезда. Започват участията й в най-поплярните телевизионни предавания в САЩ, интервюта в лайфстайл издания като Food and WineVogue, InStyle ,Time и Vanity Fair.
8.    Започава собствено шоу по Food Network- „Домашната кухня на Аиша“ успешно записа и втори сезон, като се ползва с високо зрителско доверие
9.    Започва нов бизне с Homemade- поръчки на храна за вкъщи като доставките са на продукти в подходящото количиство за приготвянето на определени рецепти, естествено вдъхновени от Аиша.
10. Следващата стъпка в бизнеса на Аиша е собствена марка кухненски прибори.
Както във всяко нещо Аиша оставя собствен почерк. Предлагаме ви рецепта за  „Паста Примавера“, която звездата приготвя за своите приятели:

  
Паста Примавера




  Продукти:

2 с.л. зехтин
сол и прясно смлян черен пипер
2 с.л.ситно нарязана панчета(или бекон)
3 скилидки чесън, ситно нарязани
1 малка глава шалот/лук, ситно нарязан
3 стръка аспержи, диагонално нарязани на парчета с размери около 1 см
зърната от 1 прясна царевица (може и няколко супени лъжици от консервирана млечна царевица)
3 с.л. бакла
1 с.л. червен пипер на люспи
10 броя чери домати, цели
3 листа кейл, нарязани на ситно
2 с.л. масло
170 гр. спаначена паста, например лингуини
2 листа пресен босилек, ситно нарязани
2 с.л. настърган пармезан

Начин на приготвяне:

1.    Поставете тенджера с подсолена вода да заври на силно загрят котлон.
2.    В тиган загрейте зехтина на среден огън.
3.    Добавате панчетата и задушете до разтопяване, като разбърквате от време на време - около 3 минути.
4.    Отцедете добре панчетата и оставете в тигана само половинта от мазнината. Добавете чесъна и лука в останалата мазнина и разбърквайте около 1 минута. Посолете.
5.    Добавете аспержите, царевицата, баклата и червения пипер в тигана и задушете около минута.
6.    Добавете доматите и бъркайте до омекване.
7.    Прибавете нарязаните листа кейл и оставете да се отпуснат. Добавете маслото и разбърквайте до разтопяване.
8.    Сложете пастата във врящата вода и варете до готовност „ал денте“.
9.    Изцедете пастата като оставите настрана ½ чаша от водата, в която сте я варили.
10.  Добавете пастата в тигана с готовия сос. Разбъркайте добре и, ако е необходимо, добавете малко от водата, която оставихте настрана.
11. Гарнирайте с босилек и пармезан.


Още рецепти и  споделени мигове от семейния живот Аиша и Стеф Къри гледайте всеки четвъртък от 21 часа в „Домашната кухня на Аиша“ по Food Network.
 Аиша споделя удоволствието от готвенето с любимото семейство и приятелите си.



Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...