петък, 2 февруари 2018 г.

Д-р Ана Пейкова от клиника Дерма ЕЛИТ

Надежда за избавянето от белези и стрии

С авангардния апарат Venus Viva се заличават както хлътнали, така  и изпъкнали несъвършенства и възстановителният период  е 24-48 часа
Първо трябва да обясним какво представлява белегът. При нарушаване целостта на кожата, когато се стигне но втория й слой, независимо дали при операция, нараняване, като последица от акне,  кожата реагира с т.нар белези. Те могат да бъдат надигнати или хлътнали. Подходът при двата типа белези е различен.
При надигнатите имаме малко повече продукция на  фибробласти, на клетъчни съставки.  Т.е. надигнатият белег, освен с лечение за изравняване, трябва да се третира и с определени лекарствени средства, които да го стопят.
При хлътналия имаме недостиг на колаген  и еластични влакна и кожата реагира с т.нар. фиброза. При зарастването и оздравяването раната придърпва надолу епидермиса и така се получава хлътване, което се третира малко по-трудно, защото трябва да се изгради новата кожа. 
При хлътналите белези има различни варианти. Хубаво е да се съчетават няколко процедури, за да се повлияят максимално. Важно е дерматологът да има опит, да установи каква е причината за белега, да определи каква комбинация с инжекционно  използване на хиалуронова киселина или колагенови капсули през устата, съчетани с процедури. Това е доста по-ефективно, отколкото да се прилага само един метод.
Съществуват доста апаратни методики за повлияването на белезите. Недостатъкът им е дългият възстановителен период. Всеки иска да си направи процедурата  и да се възстанови бързо. И тук идва предимството на новия апарат на Venus Concept  -  Venus  Viva, защото има най-кратък възстановителен период. Това е уред, който конкурира CO2 лазерите. Те  изпаряват горния слой на кожата и по този начин активират колагенообразуването, така че хлътналите белези да се попълнят и да се изравнят с горния слой на кожата
Venus Viva е технология, която съчетава фракционирана радиочестота с електромагнитни полета.  Фракционираната радиочестота прави това, което върши CO2 лазера.  Най-общо казано – наранява кожата с ток и така се активира колегонообразуването. Предимството на този апарат е в бързия възстановителен период – между 24 и 48 часа в зависимост от чувствителността на кожата.  Но не само.  Тъй като не се третира със светлина , а с електричество,  кожата не е фоточувствителна. Процедурата може да бъде правена и през лятото.

Другото предимство са електромагнитните полета, които като технология се използват във фракционираната радиочестота на  Venus Viva.  Тези пулсиращи електромагнитни полета осигуряват достъпът на кислород, активират образуването на фибробласти и създаването на нови кръвоносни съдове, защото там, където има хлътване и белег кожата е попълнена с мъртва тъкан – фиброза, и за да се освежи е необходимо да се създадат нови кръвоносни съдове. А това се предизвиква от пулсиращите електромагнитни полета.
Venus Viva може да се използва при хлътнали белези, главно при акне, но и при стрии дава страхотен ефект, както и при заличаването на фини бръчки, торбички под очите и разширени пори.
 За най-добър лезултат е хубаво да се направят три процедури в три поредни месеца. Може да се обработва както само зоната с белега, така и цялото лице.
Когато има белег е по-ефикасно да се третира по-широко поле около белега ,за да се активира повече колагенообразуване и така  да се подпомогне оздравителният процес.
След операция е необходимо да мине поне един месец, за да може отново да се третира необходимата зона.
Когато белегът е надигнат, е добре да се съчетае с инжектиране на кортикостероиди , които да го изгладят, да го изравнят с нивото на кожата, след което се прилага процедурата с Venus Viva.   
Този апарат работи с електричество, а не със светлина, не разширява и не свива кръвоносните съдове,  не дава странични ефекти при розацея  и  влияе положително на пигментациите, защото след процедурата се получава едно фино излющване за няколко дни под формата на корички. 
Ако сте решили да си поставите филъри или ботокс е добре да са минали поне две седмици от процедурата с  Venus Viva. След филърите също не е никакъв проблем да се третира, стига отново да са минали две седмици от поставянето им.
С  Venus Viva може да се работи върху цялото лице за тотално подмладяване  и възстановяване на кожата, защото дава отличен резултат при фини линии и бръчки, както и при пигментни петна.  Лющенето на кожата е щадящо, почти незабележимо и трае няколко дни.


Няма коментари:

“Съседите” за най-голямото откритие на 60-ото Биенале във Венеция, според The Observer&The Guardian

The Observer&The Guardian определи “Съседите” за най-голямото откритие на 60-ото Биенале във Венеция “Най-голямото откритие беше малък п...