четвъртък, 28 декември 2017 г.

Да си спомним за Стефан Попов - създателят на Рефан България 
29.12.2009 г. - Михаил Ванчев
Отиде си Стефан Попов. Човекът, който можеше гордо да каже откъде му е първият милион. От работа, от шанс и от невероятната си дарба на парфюмерист. Човекът, който създаде най-добрата българска парфюмерийна компания Рефан България ООД се спомина в битка.

От десет години той беше отписан от повечето лекари: операция след операция, химиотерапия след радиотерапия... Да, трудно му беше в последните месеци да отиде до фабриката, но ако някой се съмнява в това, кой правеше нещата в Рефан, значи просто не е от хората, които познаваха Стефан Попов.

Знам, че моят приятел е от хората, които са убедени, че със земния път нещата не свършват. Ако е така, а той беше убеден в това, значи там, накъдето е тръгнал, много им трябва някой с много кураж и някой с невероятно чувство за естетика.
Прочее, нека ангелите се стягат за работа. Духът на Стефан Попов е заразителен. И ако някой от небесните все пак нещо го домързява - нека да си ни го върне. Тук винаги имаме нужда от него.

ПП. Ден, преди да потегли, Стефан Попов остави подарък. На Стефанов ден още една мраморна чешма в Родопите даде вода и прохлада на жадните. Моят приятел ни показа дори как достойно се отива от този свят: стисна зъби и държа капчицата живот, докато водата от Стефановата чешма потече. Свърши си работата и тръгна.


Няма коментари:

Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация

  Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация Комисарят на  българското участие във Ве...