вторник, 31 октомври 2017 г.

Юлиана Дончева се подмлади с вампирски лифтинг







По света лица на „кървавата” процедура са Моника Белучи, Ким Кардашиян и Бар Рафаели, а всички гости на Оскарите я получават като подарък

От всички подмладяващи и освежаващи кожата на лицето терапии, Юлиана Дончева избра т.нар. „вампирски лифтинг”, защото е изключително щадяща, слабоинвазивна и най-вече понеже се прави със собствената кръв на пациента, което е явен знак, че ще бъде щастливо възприета от тялото. „Бях решила да се подложа на разкрасяваща процедура. Заключих, че ми е време”, усмихна се Юлиана, която никога не е криела годините си. – Направих проучване и се спрях на вампирския лифтинг. А и извадих късмет, защото д-р Джихан Абазович, който  е сертифициран да тренира лекарите в цяла Европа при използването на апарата „Магелан”, провеждаше обучение в България в клиника „Имани” – единственото място, което разполага с оригиналния уред”.

На дамско парти с шампанско „Мое е шандон” и хапки с червен хайвер в клиниката на Теодора Игнатова се събраха дами заинтригувани да видят с очите си резултата от приложената върху лицето и ръцете на Дончева терапия, а после и те да се втурнат към кабинета на доктора, примамени от перспективата само с една процедура да постигнат младост поне за година напред.

Защо Юлиана Дончева се нареди сред звезди като Моника Белучи, Ким Кардашиян и Бар Рафаели? Ами понеже процедурата със стряскащо име е една от най-търсените в Холивуд. При океана от всякакви уреди и начини за разхубавяване, не се е минало без маркетингов трик. Нейният създател и кръстник Чарлз Ръналс подарява на всеки от гостите на церемонията по връчването на Оскарите по един ваучер за безплатна терапия. Който пробвал, останал възхитен, а и най-добрата реклама е отличният резултат.
Американският изобретател на метода и далновиден ползвател на вълшебната машина с размери на голяма домакинска тенджера, държи международния патент за „Вампирския лифтинг“ и дори регистрира салоните и клиниките, които притежават правата в нарочен поименен списък. Причината за това е, че ефектът и самата манипулация са подчинени на строго фиксирани правила и резултата от набождането със собствена, обогатена кръв и плазмаа не само  е несравним,  впечатляващ и дълготраен, но и се прави еднократно! За разлика от нелицензираните салони, в които са необходими четири последователни сеанса.

                Откъде идва „зловещото” име?

                "Вампирският фейслифтинг“ е новото лице на антиейдж медицината, позната още като регенеративна. В основата й стои подмладяване на лицето и тялото чрез използването на клетки от собствения ви организъм.
С остаряването кожата губи своята еластичност, способността й да задържа влагата намалява,  снижава се концентрацията на хиалуронова киселина и най-важното, колагеновите влакна се отпускат и започват да приличат на разбридан чорап.

Поради тази причина, в последно време все по-често се говори за  т. нар. „Обогатена с тромбоцити терапия“ (Platelet Rich Plasma), позната със светското си име "Вампирски фейслифтинг“.
Това е иновативен метод, при който се използва вашата собствена обогатена с тромбоцити  плазма. Тя може да бъде приложена самостоятелно или в комбинация с други методи - напълно нов подход, отговор на потребностите на хората, които търсят максимално естествен и безопасен начин за подмладяване, като Юлиана Дончева.
     PRP терапията не е панацея против старост, но се основава на научни изследвания и иновативни технологии на регенеративната медицина. Клиничната й ефективност бе подкрепена през последните години от редица положителни резултати на практикуващи естетични лекари по света, които демонстрират чрез работата си впечатляващо, подмладяващо действие.
Разбира се, необходимо е да се извършва под наблюдението на квалифициран медицински персонал, който е обучен и сертифициран от създателя на процедурата или от някой от оторизираните му представители. Можете да открием правилния доктор, който е лицензиран да предлага терапията, както и клиниката с права за прилагане на метода, на следната страница: http://vampirefacelift.com/members/directory/

Обогатената с тромбоцити плазма се получава чрез специална система, разработена за клинично приложение - Magellan. Всички консумативи и материали за процедурата са строго индивидуални, стерилни и  фабрично приготвени. 

Д-р Джихан Абазович източи от вената на Юлиана Дончева около 60 мл. кръв в спринцовка. Веднага след това я постави в специална,  напълно стерилна центрофуга с оптични сензори, която доставя автоматично желания, клинично ефективен продукт в друга стерилна спринцовка.
Използва се кръвната фракция, при която в малък обем плазма има осем пъти по-висока концентрация на тромбоцитите от цялото количество венозна кръв. Освен това се съдържат левкоцити и множество растежни фактори, които са еликсира на желаната младост, заспали преди освобождаването на тромбоците.

Докато чакаше Magellan да обработи собствената й кръв, кожата на Юлиана Дончева бе подготвена да приеме по-благосклонно терапията със специален щадящ лазер.

Полученият продукт й бе инжектиран в средния и дълбокия слой на кожата в различни части на лицето, в зависимост от нуждите.

Тромбоцитите съдържат много важни растежни фактори, които са отговорни за:
-          тъканната регенерация и подмладяване;
-          повишаване производството на колаген;
-          стимулират миграцията, деленето и  диференцирането на клетките и произвеждането от тях на редица субстанции и ензими;
-           стимулира се растежния фактор, способстващ образуването на нови кръвоносни съдове за подобряване на микроциркулацията.
По този начин се постига едно цялостно ревитализиране и възстановяване на кожната текстура и тургура.

В общи линии могат да бъдат обработвани: околоочния контур, бузите и средната част на лицето, шията, долната част на лицето, гърбът на дланите, деколтето.

Юлиана Дончева бе набодена съвсем леко по челото и около очите и получи по-дълбоки инжекции в областта на назалните бръчки.

                "Вампирският" фейслифтинг (PRP терапия) е подходящ за всеки във възрастта между 30 и 80 години. Друго предимство на  процедурата е че се изпълнява в амбулаторни условия, без да е необходима някаква специална подготовка.
Няма риск от заразяване с кръвно преносими болести и алергични реакции, тъй като се използва кръвта на пациента”, заяви д-р Джихан Абазович.
Резултатите стават видими още на първата седмица след третирането, 4 седмици по-късно  са вече отчетливо забележими.  Подобрението се развива постепенно през следващите шест месеца, а крайният подмладяващ резултат остава в рамките на година.

Множеството проучвания до този момент са показали видимо намаляване на фините линии и бръчки, добра хидратация, подобрена здравина и еластичност на кожата.

През последното десетилетие много клинични проучвания доказват ефективността на PRP и при прилагането на този метод при хирургия на ставите и увреждания на меките тъкани, с цел ускоряване и възстановяване на хрущяла, сухожилията, растежа на костите, и овладяване на болката.
     Понастоящем PRP процедури се прилагат успешно в пластичната хирургия, козметичната гинекология, урологията  и за стимулиране растежа на косата.

















Няма коментари:

Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация

  Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация Комисарят на  българското участие във Ве...