четвъртък, 27 юли 2017 г.

Водещ гинеколог информира за превенцията на женското здраве във Враца.

Гръцка лекарка преглежда и просвещава, благодарение на фондация "Докосни щастието"


Д-р Дионисиа Куцюруба международен авторитет в своята област - акушер-гинеколог, онкохирург, специализирала е патология на шийката на матката и естетическа гинекология в Англия, както и мамология във Франция

Информационна кампания за превенция на женското здраве стартира Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца и фондация „Докосни щастието”. На 28 юли /петък/ от 18 ч. в Обща читалня на библиотеката ще се проведе и първата среща на тема „Превенцията при жените в различните възрастови групи”. Под формата на серия от срещи-разговори организаторите целят да улеснят достъпа до качествена здравна грижа в лицето на д-р Дионисиа Куцюруба.

Доктор Куцюруба се включва в кампанията по покана на председателя на фондацията „Докосни щастието” и почетен консул на България в Конго Теодора Игнатова. Дионисиа Куцюруба международен авторитет в своята област - акушер-гинеколог, онкохирург, специализирала е патология на шийката на матката и естетическа гинекология в Англия, както и мамология във Франция.

Член е на Европейското дружество по естетична гинекология /ESAG/, Медицинска асоциация по мастология /MANOS/, гръцкото дружество за маточната патология и колпоскопия /HSCCP/ и един от създателите на гръцкото общество за нарушения на половете в по-долните гениталии. От 28 юли д-р Куцюруба започва да приема пациенти и в частен кабинет, създаден и изцяло финансиран от фондация „Докосни щастието“. Водещата идея в инициативата на фондацията е да предостави здравни услуги, с внимание не само към клиничния резултат от лечението, но и към емоционално-психологическия комфорт на пациентите. Всички дами, които имат въпроси, колебания и притеснения относно превенцията и здравето си са добре дошли. Превенцията е първата крачка да обичаме себе си!


Компетентната  благотворителна грижа за дамите на североизтока е част от програмата на Фондация „Докосни щастието“по осъществяване достъп до модерна и достъпна здравна грижа за най-бедното население у нас.
На  28.07.2017  год. Във Враца отваря врати частен Акушеро-гинекологиче нкабинет, в който ще се провеждат прегледи от изтъкнатия не само на Балканите, но и в Европа, специалист доктор Дионисия Куцюруба .
Кабинетът е създаден и изцяло финансиран от Фондация „ Докосни щастието“.
Водещатаидея в инициативата на фондацията е  да предостави здравни услуги, с внимание  не само към клиничния резултат от лечението, но и към емоционално-психологическия комфорт на пациентите.

Услугите, които предлага са:
Гинекологични прегледи и консултации
Съвременна и прецизна диагностика на заболяванията на женската полова система
Неинвазивни терапии
Минимално инвазивна хирургия
Съвременно радикално хирургично лечение на всички видове онкологични заболявания на женската полова система
Лечение при усложнения след претърпени оперативни интервенции.

Пакетът от услуги  е настойност 100 лв., като пациентът заплаща само 30 лв., а останалата част от сумата се поема от фондация „ Докосни щастието“, което е и израз  на моралния  й кодекс залегнал в основата на скалата от ценности, които олицетворява. Една от многото мисии  на фондацията е  да отговори на здравните  и социални дефицити в българското общество, предоставяйки   достиженията на водещи медицински  умове  и практики  в света, въвеждане на иновативни технологии и всичко това с  професионализъм, респект, грижа и състрадание към пациента.



Ще бъде организирана и беседа на тема : “Превенцията при жените с д-р Дионисия Куцюруба“.

Основната цел на срещата е да се провокират дамите  да говорят за проблемите, да търсят информация и да тръгнат смело в борбата срещу коварни вируси и заболявания. Да не пускат здравето си „в лапите” на страха и невежеството, а да се научат да разчитат тревожните сигнали на тялото си още преди да е дошла заплахата от болестта и да потърсят правилното решение, което да възпрепятства по-нататъшното развитие на симптомите.

“Колко сила, воля, търпение, старание, страх, мълчание и предразсъдъци стоят зад женската красота – само жените си знаят. Колко по-лесно би било, ако всички се доверяват на техния верен съюзник в грижата за здравето – превенцията. Тогава ще са направили първата най-голяма крачка – да обичат себе си.Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца и фондация „Докосни щастието” обединяват усилията си в информиране на нежната половина от обществото по темата

„Превенцията при жените в различните възрастови групи.Открили сме и най-правилният съюзник в общата ни мисия.На вашите въпроси ще отговаря д-р Дионисия Куцюруба. Срещата ще се проведе в Регионална библиотека „ХристоБотев” – Враца на 28 юли от 18 ч. Очакваме ви!
Превенцията е първата крачка да обичаме себе си!“ – Гласи поканата на Фондацията до всички жени в региона.

Това е първата от серията инициативи на „Докосни щастието“ свързани с осигуряване на право на компетентна и достъпна здравна грижа за хората от най-бедния регион на страната ни.

Коя е д-р Дионисия Куцюруба  


Лекарката е международен авторитет в своята област – акушер-гинеколог, онкохирург, специализирала е патология на шийката на матката и естетическа гинекология в Англия, както и мамология във Франция. Член е на Европейското дружество по естетична гинекология /ESAG/, Медицинска асоциация по мастология /MANOS/, Гръцкото дружество за маточната патология и колпоскопия /HSCCP/ и един от създателите на Гръцкото общество за нарушения на половете.





Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...