четвъртък, 30 март 2017 г.

Писател и журналистка  - в съседска война заради гълъби

Бившият ни посланик в Мексико и известен писател Богомил Герасимов и съпругата му, журналистката и авторка на десетки книги Елиана Митова са били посетени неколкократно от еколожката на район „Средец” Мария Христова, защото…хранят няколко гълъба на партерния си прозорец на ул. Гурко” №25.  Според  съседа им, обущарят Юри Стефанов, който държи дюкянче в същия двор, птиците замърсяват.

Журналистката се чуди да се смее ли или да плаче, щом проблемите на софийския център са опрели до нейната любов към животните. През лятото, когато по призива във Фейсбук в горещините да оставяме купички с вода за бездомните кучета и котки, тя сторила същото, общината отново била атакувана с доноси по съседски от същия човек.

 „Във Венеция на площад  „Сан Марко” хранят хиляди гълъби и никой не се оплаква от тях. А моите две птичета се оказаха страхотни замърсители. Важно е да се отбележи, че  органичните отпадъци са част от природата ,което не може да се каже за найлоновите торбички, батериите и други промишлени боклуци”, добавя Елиана.  




Няма коментари:

Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация

  Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация Комисарят на  българското участие във Ве...